En perfekt kopp kaffe kräver rätt val av bönor

En bättre kaffevärld.

Vi arbetar med kvalitetsfokuserat kaffe, eller s.k. ”speciality coffee”. Kvalitetsfokuserat kaffe handlar om spårbarhet, noggrann sortering, varsam hantering och en intention om att lyfta fram kaffesorternas unika karaktärer genom hållbara relationer hela vägen från planta till kopp.

Vi vill bidra till en bättre kaffevärld – en värld där odlaren får normal ersättning för sitt arbete och har goda arbetsvillkor. Vi har önskan om att förmedla hantverket som har gått i arv i generationer. Kaffet är noggrant utvalt i nära samarbete med våra leverantörer. Det odlas på mindre gårdar, där arbetsförhållande är goda och där inga bekämpningsmedel används – i möjligaste mån odlat enligt ekologiskt sunda principer och på ett miljömässigt hållbart sätt.

Rostning

Rostningsdatum ska alltid framgå. Vi väljer ut en speciell kaffeblandning för månaden och i samarbete med lokala rosterier tar vi fram vår egen kaffeblandning för In the Pink. Med dessa kaffeblandningar, och även s.k. single estate (från en enskild gård), får vi många olika karaktärer på menyn – kraftigt, robust, sött, mörkt, runt och syrligt – så det finns alltid något som passar de flesta önskemål.

Kaffedrycker

Kaffedrycker görs genom bryggning av varmt eller kallt vatten med malda kaffebönor. Bryggningen kan antingen ske långsamt genom dropp eller filter eller mycket snabbt under tryck i en espressomaskin, där kaffet benämns “espresso”. Kaffe som bryggts långsamt kallas helt enkelt “kaffe”. Alla kaffedrycker är baserade på antingen kaffe eller espresso, i olika styrkor; vissa är med mjölk i olika varianter och mängder.

På In the Pink har vi kaffedrycker baserade på både kaffe och espresso. En speciell kaffedryck vi erbjuder är s.k. Bulletproof Coffee.